Web Analytics Made Easy - Statcounter

«علی لاریجانی» عصر یکشنبه در پیامی به آئین بزرگداشت میراث علمی و فرهنگی استاد محمدتقی دانش پژوه نسخه شناس و کتابشناس که در دانشگاه تهران برگزار شد، وی را مردی از خاندان علم و فقاهت و تحقیق دانست و افزود: وی شخصیتی ممتاز به شمار می‌رود که حق بزرگی بر جامعه علمی کشور دارد.
«این حق بیش از هر چیز در تلاش چند ۱۰ ساله او برای شناساندن میراث اسلامی و فهرست کردن نسخه‌های خطی چندین کتابخانه بزرگ کشور بویژه کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»
وی ادامه داد: نخستین نکته ممتاز در زندگی او، داشتن خاندانی از عالمان برجسته منطقه‌ای است که در طول قرن‌ها زادگاه بسیاری از فرهیختگان و بلندپایگان از عالمان شیعه بوده است.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: دومین نکته در زندگی دانش پژوه تربیت نخستین او در دامان عالمان بزرگ دین در آمل، قم و تهران است؛ در میان استادان وی چهره‌های برجسته ای مانند آیت الله مرعشی و بسیاری از عالمان دیگر این دوره دیده می‌شود.
لاریجانی اظهار داشت: مسلماً تربیت در دامان چنین اشخاصی تأثیر شگرفی در پرورش شخصیت وی داشته است.
نکته سوم در شخصیت او خدمت پنجاه ساله‌اش در کتابخانه دانشکده حقوق و کتابخانه مرکزی است که از یک او یک کتابشناس به معنای واقعی کلمه ساخته است؛ زمانی که آثار تحقیقی وی را ملاحظه می‌کنیم، در می‌یابیم که او همزمان علاقه ویژه ای به میراث مذهب شیعه و میراث ایران داشته و تمام عمر پژوهشی خود را در خدمت تاریخ علم در ایران از جمله تاریخ فقه گذاشته است.
لاریجانی فعالیت‌های علمی دانش پژوه را دارای فهرست بلندی دانست و ادامه داد: آدمی از این همه تحقیق و پژوهش خیره می‌ماند؛ تماماً در خدمت فرهنگ ایران و اسلام بوده و گویی این مرد آنی از تحقیق و تعمق در میراث اسلامی باز نمانده است.
وی تصریح کرد: دانش پژوه در کنار چهره‌های بزرگ علمی کشور ما در یک قرن اخیر، از عالمان برجسته ای است که می‌توان از آنها به عنوان خادمان زبده میراث اسلام و ایران یاد کرد؛ چهره‌هایی که با کارهای فاخر خود گرد و غبار را از فرهنگ این مرز و بوم زدوده و در شناساندن آن تلاش قابل ستایش داشتند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اکنون که کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران یاد این بزرگمرد را گرامی می‌دارد، جا دارد از تمامی تلاش‌هایی که در کشور در زمینه بزرگداشت بزرگان این مملکت انجام می‌شود قدردانی کرده و تاکید کنیم که این گونه بزرگداشت‌ها سبب می‌شود تا این چهره‌ها به عنوان اسوه‌ای برای جوانان تحصیل کرده و عاشق علم ما تبدیل شود و مانند چراغی روشن راه افتخار آمیز آینده کشور را به نسل جدید نشان دهند.
آیت الله جوادی آملی استاد حوزه علمیه نیز در پیامی تصویری به این آئین از استاد دانش پژوه به عنوان عالمی یاد کرد که با کتاب و نسخ علمی بسیار مأنوس بود و در محضر بزرگان دینی کسب دانش کرد.
وی از دانشگاه تهران بخاطر برگزاری این همایش قدردانی کرد.
در ادامه این مراسم حجت الاسلام رسول جعفریان مدیر کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران در بیان خدمات علمی وی به دانشگاه تهران سخنرانی کرد.
همچنین مسعود راستی پور از استادان دانشگاه تهران بخش‌هایی از دست نوشته‌های استاد ایرج افشار در توصیف استاد محمدتقی دانش پژوه را قرائت کرد.
محمد رحیمیان معاون پژوهشی دانشگاه تهران نیز درباره خدمات استاد محمدتقی دانش پژوه به علم و دانش ایراد سخنرانی کرد.

دانش پژوه یکی از فهرست نگاران نوین خطی ایران است
حجت الاسلام سیدمحمود مرعشی نجفی رئیس کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی نیز دانش پژوه را یکی از فهرست نگاران نوین خطی ایران دانست که بزرگترین کتابخانه های جهان وی را می‌شناختند و او از تمامی کتابخانه های جهان بازدید کرده بود.
نوش آفرین انصاری نیز درباره کوشش‌های استاد دانش پژوه در برگزاری دوره آموزشی نسخ خطی و آثار کمیاب، فریبا حری درباره نشریه نسخه‌های خطی کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران که بنیانگذاران آن استاد دانش پژوه و ایرج افشار بودند و نجفقلی حبیبی درباره پژوهش‌های استاد دانش پژوه در قلمرو علوم فلسفی، منطقی و کلامی به ایراد سخن پرداختند.
همچنین محمدعلی مهدوی درباره پژوهش‌های این استاد در قلمر علوم اسلامی و شیعی، المیرا خانلر خانی درباره گنجینه پژوهشی محمدتقی دانش پژوه بخشیده شده به کتابخانه مجتبی مینوی و حسینعلی قبادی درباره اهتمام پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در حفظ و نگهداری و احیای استادان مینوی و دانش پژوهش دیدگاه‌های خود را بیان کردند.
در حاشیه این آئین بزرگداشت، نمایشگاهی از آثار چاپی و دست نویس های باقیمانده از استاد محمدتقی دانش پژوه، نمایشگاه اوراق شخصی و اسناد اداری و عکس‌های فرهنگی از گنجینه دانش پژوه و نمایشگاه گزیده نسخه‌های خطی کتابخانه سازمان لغتنامه دهخدا که به امانت به کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران سپرده شده و از فهرست‌های نسخه‌های خطی چاپ کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران نیز رونمایی شد.

استاد دانش پژوه کیست؟
استاد محمدتقی دانش‌پژوه، کتابدار کتابشناس، فهرست‌نگار، نسخه‌شناس، محقق، مصحح، و صاحب‌نام در نشر متون ناشناخته زبان فارسی به شمار می‌رود که در سال ۱۲۹۰ خورشیدی در آمل دیده به جهان گشود.
این استاد دانشگاه و عضو پیوسته فرهنگستان زبان فارسی که در خانواده‌ای روحانی و اهل دین رشد و نمو یافته بود، پس از اتمام تحصیلات متوسطه در هجده سالگی به مدرسه فیضیه قم رفت و از محضر استادانی چون میرزا ابوالفضل گلپایگانی، آخوندملاعلی همدانی، آیت‌الله مرعشی، میرزا محمدعلی تهرانی، میرزا قوام لاریجانی، سیدمصطفی کردمحله‌ای، شاه‌آبادی، آیت‌الله میرزا هاشم آملی و دیگران بهره گرفت.
دانش‌پژوه در سال ۱۳۱۶ به تهران آمد و وارد دانشکده معقول و منقول دانشگاه تهران شد و در سال ۱۳۲۰ مدرک لیسانس خود را دریافت کرد.
وی از سال ۱۳۱۹ کتابداری را در دانشکده حقوق دانشگاه تهران آغاز کرد و در سال ۱۳۳۱ به معاونت کتابخانه این دانشکده منصوب شد و به مدت ۲۵ سال در این مسئولیت حضور داشت.
در کارنامه فعالیت وی، ریاست کتابخانه کتب خطی دانشگاه تهران و ریاست کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران و مشاوره فنی کتابخانه مرکزی نیز دیده می‌شود.
وی علاوه بر اهتمام به امور کتاب شناسی، به تدریس در دانشگاه تهران نیز اهتمام داشت و دروسی چون «درایه‌الحدیث» و «فرهنگ ایرانیان»، «منطق»، «تاریخ فلسفه اسلامی»، «تاریخ خاورشناسان» و «روش تحقیق» را تدریس می‌کرد.
این استاد دانشگاه سرانجام ۲۷ آذرماه ۱۳۷۵ بر اثر عارضه قلبی دار فانی را وداع گفت و در بهشت زهرا قطعه هنرمندان به خاک سپرده شد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علی لاریجانی کتابخانه دانشگاه ها دانشگاه تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۰۲۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اخراج استاد دانشگاه نیویورک به دلیل حمایت از فلسطین+ فیلم

یک استاد دانشگاه نیویورک آمریکا پس از ۲۰ سال کار به دلیل حمایت از فلسطین از دانشگاه اخراج شد.

به گزارش ایسنا، در پی گسترش تجمعات اعتراضی دانشجویان و اساتید دانشگاه های آمریکا در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و انتقاد به سیاست های این کشور در حمایت از جنایات رژیم صهیونیستی یک استاد دانشگاه نیویورک پس از ۲۰ سال از دانشگاه اخراج شد.

این استاد دانشگاه تاکید کرد؛ من تقریبا ۲۰ سال است که در دانشگاه نیویورک هستم دیروز یک تماس تلفنی از رئیس دپارتمان دریافت کردم چرا باید در یک روز تعطیل (یکشبنه) به من زنگ بزنند.

این استاد دانشگاه نیویورک خاطرنشان کرد: من دیروز پس از ۲۰ سال کار اخراج شدم. این موضوع برای بیان من در مورد اسرائیل بهتر است وقتی آنها در مورد اسرائیل حرف می زنند، منظورشان صهیونیست است.

وی یادآور شد: منظور آنها نسل کشی است، منظور آنها خفگی و گرسنگی عمدی است. نسل کشی یک ملت بومی و اصیل...

این استاد دانشگاه نیویورک اضافه کرد: ما می گوییم اشغالگری جنایت است. از هائیتی تا فلسطین.

*از پورتوریکو تا گوانتانامو 

اشغالگری یک جرم و جنایت است ما ترسانده نخواهیم شد.

خانواده جهانی فلسطین اکثریت بشریت هستند.

وی خطاب به دانشجویان اظهار کرد: هیچ وقت از واژه اقلیت استفاده نکنید. همانطور که مالکوم ایکس به ما یاد داد ما اکثریت عظیم و بزرگی هستیم.

وی یادآور شد: فلسطین آزاد خواهد شد از رودخانه تا دریا.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واکنش یک استاد دانشگاه تهران به ادعای وزیر: اخراجم سیاسی بود
  • حمله پلیس آمریکا به یک استاد دانشگاه واشنگتن (فیلم)
  • مسابقات رباتیک با شرکت بیش از یک هزار دانش‌آموز برگزار می‌شود
  • خشونت پلیس آمریکا ضد دانشجویان
  • رسالت معلمان ارتقای علمی و معنوی دانش آموزان است
  • جریان حکمت عراق ۲هزار نسخه کتاب به کتابخانه‌های عمومی اهدا کرد
  • اخراج استاد دانشگاه نیویورک به دلیل حمایت از فلسطین+ فیلم
  • اجرای طرح وارگه دانایی در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری
  • کاشی، استاد دانشگاه: این تحلیل که جز خشونت راهی نمانده ایران را به کجا می برد؟ این وضعیت همه را می ترساند/ جامعه دارد خودش را به نحو تازه ای، تعریف می کند/ ما در یک نقطه آغاز قرار داریم؛ این نقطه آغاز به مراتب رادیکال تر و مهم تر از عصر مشروطه است
  • بازداشت خشونت آمیز استاد دانشگاه اموری آمریکا