Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@03:53:54 GMT

دست‌نویس‌های رشید یاسمی خریداری شد

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۳۴۹۸۴

دست‌نویس‌های رشید یاسمی خریداری شد

مجموعه دست‌نویس‌های رشید یاسمی، نویسنده، مورخ، مترجم و شاعر خریداری شده و اینک در کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران نگهداری می‌شود.

به گزارش ایسنا، صفحه کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران با اعلام این خبر نوشته است: «به تازگی کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد با حمایت هیات رئیسه محترم دانشگاه مجموعه‌ای از دست‌نویس‌های متعلق به غلامرضا رشید یاسمی، استاد فقید دانشکده ادبیات دانشگاه تهران را خریداری کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این مجموعه شامل ۱۰ جلد دست‌نویس، یادداشت‌های سفر تهران به کرمانشاه و موصل، دفتر اشعار، تاریخ نادرشاه، رساله عباس بن علی بن معصوم قزوینی، جغرافیای ماوراءالنهر، یاداشت‌های تفسیر قرآن و پایان‌نامه‌های دانشجویان است.

بیش از ۲۰۰ برگ دست‌نویس برخی مقالات مرحوم رشید یاسمی، نامه‌های اداری و شخصی او، قطعات خوشنویسی و دستنویس اشعار وی نیز در این مجموعه وجود دارد. این مجموعه ارزشمند اسکن ‌شده و به زودی در اختیار علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.» 

غلامرضا رشید یاسمی در ۲۹ آبان ۱۲۷۵ در گهواره کرمانشاه متولد شد. او نویسنده، مورخ، مترجم، شاعر و البته استاد دانشگاه بود.

از آثار یاسمی می‌توان به «احوال ابن یمین»، «نصایح فردوسی»، «تاریخ ملل و نحل» و «تاریخ مختصر ایران» و در زمینه ترجمه نیز به «تاریخ قرن هیجدهم، انقلاب کبیر فرانسه و امپراتوری ناپلئون»، «ایران در زمان ساسانیان»، «آیین دوست‌یابی»، «تاریخچه نادرشاه» و ... اشاره کرد.

رشید یاسمی در یازدهم اسفندماه ۱۳۲۷ هنگام سخنرانی در دانشکده ادبیات دچار سکته مغزی شد اما معالجه شد و پس از آن بار دیگر به اروپا سفر کرد. پس از بازگشت به ایران در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۳۰ در تهران درگذشت و در گورستان ظهیرالدوله به خاک سپرده شد. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: رشید یاسمی رشید یاسمی دست نویس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۳۴۹۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردهمایی بزرگ تاریخ علم

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، گردهمایی بزرگ تاریخ علم در دوشنبه ۱۰ اردیبهشت به کوشش انجمن علمی ژرفا برگزار می‌شود. هدف این گردهمایی شنیدن داستان تاریخ علم از زبان دو پژوهشگر سرشناس برای دستیابی به نگاهی صحیح‌تر به تاریخ علم است.

موضوعات گردهمایی
موضوع سخنرانی دکتر شانت باغرام عضو هیئت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف، از انقلاب علمی تا علم مدرن است.
 دکتر امیرمحمد گمینی، عضو هیئت علمی پژوهشکده تاریخ علم دانشگاه تهران درباره انقلاب علمی و ورود علوم جدید به ایران سخنرانی خواهد کرد.
معرفی مهمانان
امیرمحمد گمینی، عضو هیئت‌علمی پژوهشکده‌ تاریخ علم دانشگاه تهران، فارغ‌التحصیل رشته‌ تاریخ و فلسفه‌ علم از مؤسسه‌ پژوهشی حکمت و فلسفه‌ ایران است.
از او آثاری چون کتاب «دایره‌های مینایی: پژوهشی در تاریخ کیهان‌شناسی در تمدن اسلامی» و کتاب «مواجهه با داروین» منتشر شده است. فعالیت پژوهشی او در زمینه‌ تاریخ نجوم در ایران و جوامع اسلامی است.
همچنین پژوهش‌هایی در زمینه‌ی تاریخ ورود علوم جدید، از جمله درباره‌‌ نظریه‌ تکامل و نجوم کپرنیکی، به ایران در مجلات پژوهشی داخلی و بین‌المللی منتشر کرده است.

شانت باغرام، کیهان­‌شناس و عضو هیئت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف است. وی محقق پسا­دکتری در دانشگاه واترلو، موسسه فیزیک نظری پریمیتر در کانادا و همچنین پژوهشکده نجوم پژوهشگاه دانش‌های بنیادی بوده است.
باغرام برندۀ جایزه ابوریحان بیرونی فرهنگستانِ علوم ایران و جایزۀ مرکز فیزیک نظری عبدالسلام در تریسته ایتالیا شده است. او از سال ۱۳۹۳ در دانشگاه صنعتی شریف مشغول بآموزش و پژوهش است.
زمینه پژوهشی دکتر باغرام کیهان شناسی و مطالعه ساختارهای بزرگ مقیاس کیهانی برای فهم ماده تاریک و انرژی تاریک است.

این برنامه دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ساعت ۱۶:۳۰ در دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده فیزیک، طبقه منفی ۱، تالار جناب برگزار می‌شود.

علاقه‌مندان تا یکشنبه ۹ اردیبهشت فرصت دارند با تکمیل فرم زیر، در این برنامه عمومی و رایگان شرکت کنند.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe0KHj9EGfrJu-et6NDmgs4v8-prvhjnuJF7uVYXKCYbJrIWA/viewform?usp=sf_link

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گردهمایی بزرگ تاریخ علم
  • مجموعه ۹ جلدی بن‌مایه‌های فلسفه دین رونمایی می‌شود
  • ورود مجمع نمایندگان استان تهران به مشکلات اداره کل انتقال خون
  • صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید
  • بازدید جمعی از نمایندگان تهران از اداره کل انتقال خون استان تهران
  • عربستان پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس در غزه را به سازمان ملل می‌برد
  • ۲ نفر در رودخانه نازلو ارومیه غرق شدند
  • ۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد | دیه قطع درختان شهر کجا هزینه شد؟
  • ۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد | توسعه فضای سبز با عوارض قطع درختان
  • ۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد