Web Analytics Made Easy - Statcounter

موزه میراث تاریخی با موضوع عید غدیر فردا در کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران افتتاح می شود. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، فاطمه ثقفی، رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران، از برگزاری جشن عید غدیر در این مجموعه فرهنگی در روز یکشنبه با حضور اندیشمندان و متفکران دینی و دانشگاهیان خبر داد و گفت: همزمان با جشن غدیر در کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران، بخش نسخ خطی، کتاب‌های چاپ سنگی و منابع تاریخی غیر کتابی بسیار قدیمی مرتبط با غدیر در موزه نمایشگاهی کتابخانه مرکزی رونمایی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران افزود: گنجینه‌ای از نمونه نسخ خطی، کتاب‌های چاپ سنگی، کتاب‌های فارسی و لاتین، پایان‌نامه و گزارش علمی و منابع غیرکتابی مرتبط با غدیر در دهه ولایت در نمایشگاهی در کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد به نمایش گذاشته شده است و در معرض دید شرکت‌کنندگان در جشن غدیر قرار دارد.

وی همچنین از برپایی نمایشگاهی از آثار علامه امینی نویسنده کتاب الغدیر در3 ویترین در طبقه اول کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران خبر داد.

 ثقفی از گویاسازی خطبه غدیر به همت تلاشگران استودیوی ضبط و گویاسازی کتاب برای نابینایان در کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران خبر داد و گفت: خطبه غدیر به صورت صوتی به زبان‌های فارسی و عربی برای نابینایان آماده شده است که در جشن عید غدیر رونمایی خواهد شد و لوح فشرده این اثر به دانشجویان، اساتید و کارکنان و یا اعضای خانواده ایشان که نابینا و کم‌بینا هستند اهدا می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران افزود: با پیگیری کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران، اثر گویاسازی‌شده خطبه غدیر برای نابینایان ثبت ملی می‌شود.

به گفته رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران، گویاسازی فایل صوتی خطبه غدیر به زبان‌های انگلیسی، ایتالیایی، فرانسوی، آلمانی، روسی، اسپانیایی، چینی، کره‌ای و ژاپنی نیز با همکاری مشترک دانشکده زبان‌ها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران برنامه ریزی شده است.

ثقفی از دعوت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رؤسای کتابخانه ملی، کتابخانه مجلس، کتابخانه آستان قدس و سایر کتابخانه‌های بزرگ کشور، معاون آموزشی و مسئولان ارشد وزارت علوم، جمعی از سفرای کشورهای اسلامی، جمعی از اعضای هیأت علمی و پژوهشگران مراکز آموزشی و پژوهشی تهران در جشن عید غدیر که 26 تیر ماه در کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران برگزار می‌شود خبر داد و یادآور شد: همه دانشجویان، اساتید و کارکنان به همراه خانواده‌هایشان در این جشن دعوت هستند.

وی افزود: این جشن فرصتی است تا ماجرای غدیر را به زبان ساده به کودکان منتقل کنیم؛ از این جهت حدود 50 عنوان کتاب کودکانه آماده شده که در عید غدیر (عید ولایت) به کودکانی که در این جشن شرکت می‌کنند هدیه داده می‌شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، جشن عید غدیر روز یکشنبه 26 تیر ماه 1401 از ساعت 10/30 تا 12/30 در کتابخانه مرکزی دانشگاه برگزار می‌شود. این جشن به صورت زنده از تلویزیون اینترنتی دانشگاه تهران پخش خواهد شد.

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: عید غدیر خم عید غدیر خم کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد جشن عید غدیر خطبه غدیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۰۱۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موزه پبده از بی نظیرترین موزه‌های کتب و نسخ خطی قرآن کریم

 رییس دفتر قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان گفت: این موزه از مجتمع‌های بزرگ فرهنگی و به عنوان یکی از پتانسیل‌های فرهنگی استان اصفهان محسوب می‌شود.

 علی حاجی زکی  با بیان اینکه همگی وظیفه داریم در حفظ و نگهداری اسناد موجود در این موزه تلاش کنیم، افزود: بیش از سه هزار نسخه ثبت شده در موزه وجود دارد که قدیمی‌ترین آن مربوط به حدود ۷۰۰ سال پیش می‌شود.

او گفت: تعداد زیادی قرآن‌های خطی و طلاکوب همچنین قرآن‌هایی با خط مرحوم احمد نیریزی، کتاب روضه شیخ کلینی و کتاب سوال و جواب شیخ مرتضی انصاری در این موزه نگهداری می‌شوند.

حاجی زکی افزود: نوشته‌های سید العراقین، کتاب اسفار اربعه ملاصدرا، کتاب‌های نجومی از دوره ایلخانی، شاهنامه به پنج زبان دنیا، طومار تقسیم آب و حق‌آبه محله دستگرد و جرقویه اصفهان، اسناد دوره ظل السلطان و مظفرالدین شاه از دیگر آثار موزه پیده محسوب می‌شوند که مورد استفاده دانشجویان دانشگاه‌های سراسر کشور جهت فعالیت‌های پژوهشی است.

رییس دفتر قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان تاکید کرد: وجود اسناد و مدارک فرهنگی در این موزه ارزش و اهمیت این مجموعه نفیس را صدچندان کرده است و امیدواریم مسوولین استان با کمک‌های مادی و معنوی نسبت به معرفی و حفظ این گنجینه ارزشمند اقدام کنند.

موزه پبده در فولادشهر از توابع شهرستان لنجان، در سال ۱۳۸۹ توسط بخش خصوصی تاسیس شده و پیشتر یکبار توسط نمایندگی کمیته بین‌المللی موزه‌ها (ایکوم) در ایران بعنوان یکی از موزه‌های برتر کشور در زمینه‌های مختلف مانند حفاظت، مرمت و جذب گردشگران خارجی معرفی شده است.

حدود سه هزار نُسخه خطی در موزه پبده فولادشهر در معرض دید علاقه‌مندان قرار دارد که یکی از قدیمی‌ترین آثار آن قرآنی با حدود ۷۰۰ سال قدمت است.

حدود ۵۰ موزه وابسته به میراث فرهنگی، بخش خصوصی و سایر نهاد‌ها در استان اصفهان وجود دارد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • یادگارهایی از «خلیج‌فارس» در آستان مبارک رضوی
  • بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان
  • بازدید رایگان از موزه ها برای معلم ها و استادان دانشگاه
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی برای معلمان و استادان
  • افتتاح نمایشگاه صنایع‌دستی و هنر‌های وابسته در زابل
  • افتتاح مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آبادان
  • موزه پبده از بی نظیرترین موزه‌های کتب و نسخ خطی قرآن کریم
  • حفظ فرهنگ وهویت هر ملت مستلزم نگهداری اسناد هویت دار
  • نگهداری ۴۲هزار نسخه خطی در سازمان اسناد وکتابخانه ملی کشور